The Style Manor

Snygga accessoarer för män

Armband är något som män har burit i tusentals år i olika former. Till en början var det armband med snäckor, tänder och ben, och nu kan man hitta mer stilfulla armband tillverkade av olika metaller som exempelvis går att hitta på Nic & Friends. Självklart finns det olika trender som är populära ett tag, som till exempel plastarmbanden i neonfärger under 2004 eller slap-braclets som förekom under 1990-talet. Oavsett vilka trender som förekommer här och nu så är armband en snygg accessoar och framför allt enkelt att ha på sig. Ett armband kan sätta pricken över i:et för en outfit som man är klädd i.

Hur väljer man armband?

Det finns tre saker som man bör tänka på innan det är dags att beställa ett eller flera armband. Vilken stil ska det vara? Vilken storlek och proportioner ska armbandet ha? För vilket tillfälle ska armbandet bäras? När frågorna är besvarade så är det betydligt enklare att beställa ett passande armband till pojkvännen eller mannen. För att ta reda på vilken storlek kan man mäta handleden och lägga till en till två centimeter. Glöm inte bort att ett armband behöver passa under skjortans manschett eller under mudden på tröjan. Tänk även efter vad killen har för stil, annars kommer armbandet ligga kvar i lådan och samla damm.

Hur bärs ett armband?

På bilder som syns i reklam eller i sociala medier ser det enkelt ut att bära armband. Risken med att göra likadant som på bilderna är att man blir “Armbandskillen” som är en karikatyr av den image man egentligen vill vara. Kruxet är om man bär alldeles för många armband ser folk bara ser dem och inte den smakfullt klädda mannen man egentligen är. Därför bör man tänka på att ju enklare det är, desto bättre ser det ut. Det gäller helt enkelt att hitta en balans mellan klädstilen och armbandet. Dessutom bör man undvika att bära armband på bägge handlederna, vilket ger en “handklove”-look.

© 2021 The Style Manor

Tema av Anders Norén