The Style Manor

Skor

Nu börjar sommaren äntligen att närma sig och det är dags att plocka fram sommarskorna. Det finns många snygga höst- eller vinterskor som även går att använda under vår och sommar beroende på temperatur och väder. Ofta har vi några lite kallare dagar i Sverige under våren men även under sommaren. Dessa dagar går det alldeles utmärkt att bära ett par snygga mockaboots eller boots i skin.

När det gäller sommarskor som lämpar sig för de lite varmare dagar så finns det många olika varianter. För dig som gillar platta skor är ballerinaskor, loafers och sandaler bra alternativt. Om du vill ha lite klack på skorna kan du antingen välja att bära en smal stilettklack och sätta på dig snygga pumps eller köpa en sko med en så kallad block klack. Dessa klackar finns på sandaletter men även pumps och andra modeller. Denna typ av klack är lite mer stabil och skön att promenera i jämfört en tunn stilettklack. Perfekt för den som lite mer sällan väljer klackar och vill vara lite extra fin.

Något som är viktigt att komma ihåg, oavsett om det gäller sommarskor eller vinterskor är att se till att sköta om skorna. När det gäller skor i skinn bör du köpa en putsborste, fett att smörja in med samt impregneringsspray. När det kommer till mockaskor bör du köpa en mockaborste samt en impregneringsspray, gärna med svart färg om du har svarta skor. Det är också viktigt att lämna in skorna till skomakaren och lägga på en ny sula och klack när du har använt dina skor ett tag. Detta minskar slitaget av skon och ser till så att de är mycket stabila. Genom att sköta om dina skor kommer du att kunna bära dem länge och hålla dem snygga i flera år framåt. Ta hand om dina skor så håller dem betydligt längre.

© 2021 The Style Manor

Tema av Anders Norén