The Style Manor

Skjortor

Det som är roligt med skjortor är att det är ett plagg som alla kan bära. Just skjortor finns det oerhört många varianter av och speciellt nu när det är så populärt att bära skjortor. Skjortor finns i alla möjliga olika färger, med olika mönster samt i flera passformer. Det finns alltså en skjorta för alla. Om du inte gillar en tight figursydd skjorta kan du välja att bära en lite större oversize skjorta. Du kan också bära skjortor på många olika sätt.

Vi börjar med den mest klassiska skjortan, den figursydda skjortan. Denna skjorta bärs ofta i jobbsammanhang, men kan även bäras till ett par jeans till vardags med en extra knapp uppknäppt upptill, för en mer avslappnad look. Du kan välja mellan att stoppa in skjortan i byxorna du bär eller att bära den som vanligt. Det är lika snyggt att bära denna klassiska skjorta till kostymbyxor och kavaj som det är till ett par lediga jeans på helgen.

En annan skjorta som är mycket populär är den så kallade oversize skjortan som är lite extra stor, både på bredden och längden. Denna skjorta är oerhört snygg att bära till ett bar tighta byxor men också till ett par vidare byxor om den är nedstoppad. En bra regel att komma ihåg för snygga proportioner är att om du bär stort upptill bör du bära smått nedtill och vice versa.

Det görs många roliga varianter av den klassiska skjortan så som en skjorta som är mer rak i modellen, en skjorta med asymmetrisk knäppning eller varför inte en skjorta med en rolig detalj, till exempel en rosett som knyts runt halsen. När du känner dig trött på din klassiska skjorta kan det vara en bra idé att köpa en lite mer modern skjorta med en tvist. På så sätt är du klassisk men modern.

© 2021 The Style Manor

Tema av Anders Norén