The Style Manor

Botoxbehandling

Botoxbehandlingar har fått ett oförtjänt dåligt rykte, vilket jag tror grundar sig i att människor inte har tillräckligt med kunskap om behandlingen som sådan. Jag har själv gjort botoxbehandlingar ett par gånger och har bara gott att säga om behandlingen när det kommer till utförandet och resultat. Det ska nämnas att jag alltid har gått till Svenska Laseragenturen, vilket är en trygghet eftersom de är riktiga proffs när det kommer till den här typen av behandlingar och ingrepp. Visste du förresten att botox faktiskt inte bara är en skönhetsbehandling utan även kan injiceras för att bota migrän? Det är en effektiv behandling som efterlämnar få biverkningar.

Kombination med fillers

Botox används framför allt för att räta ut rynkor och linjer i ansiktet eller för att få bukt med exempelvis migrän. Fillers är däremot främst en behandling för att skapa volym i läppar, fylla ut insjunkna ansiktspartier och föryngra huden. Det är dessutom möjligt att kombinera botox med fillers för att generera en optimal effekt. Det är en variant som jag provat för att förebygga ärrbildning efter en liten olycka. På mindre än en vecka var resultatet märkbart och ärret var ett minne blott. Värt att nämna är dock att den här typen av kombinerad behandling inte bör göras för tätt mellan gångerna utan bara när mer extrema behov finns.

Fördelar med botox

Avslutningsvis vill jag summera fördelarna med botox utifrån min egen erfarenhet och syn på behandlingen. När det kommer till din säkerhet är botox en trygg och säker behandling eftersom den utförs av professionell och legitimerad sjukvårdspersonal. Det kan kännas lite under själva ingreppet, men det gör inte ont och biverkningarna är ytterst få. Vad jag däremot rekommenderar är att du gör behandlingen på en seriös klinik. Det är en trygghet för dig på flera plan, framför allt om du planerar att återupprepa behandlingen. Din läkare har på så vis lättare att hjälpa dig och tillsammans kan ni analysera resultatet och planera kommande behandlingar.

© 2021 The Style Manor

Tema av Anders Norén