The Style Manor

Barnvagn med tre eller fyra hjul?

Det finns många olika utseende på barnvagnar och det är inte helt lätt att veta vad du ska välja. Det viktigaste är att utgå ifrån dina egna behov och i vilken miljö barnvagnen kommer att användas i. Här spelar hjulen en stor roll för om den ska köras i stadsmiljö eller på grusvägar på landet. Men även när det gäller barnvagnar för ett barn eller flera barn.

Hjulens betydelse

Hjulen kan vara stora eller små, fasta eller svängbara och tre eller fyra till antalet. Det finns lite olika alternativ, som fyra fasta hjul, två fasta hjul bak och två svängbara fram eller två hjul bak och ett svängbart fram. Skillnaden mellan tre eller fyra hjul är att en vagn som har fyra fasta större hjul upplevs som mycket stabilare och enklare att köra på ojämnt väglag, dessutom är stötdämpningen och komforten bättre än i en vagn med tre hjul. Fördelen med tre hjul är att den oftast är lättare och smidigare att köra i stan med. Ska du ut och jogga är det en trehjuling du ska titta på. Vill du ha stabilitet och smidighet, kan en vagn med två stora hjul bak och två stora svängbara hjul fram, vara ett bra alternativ. De har stabilitet som en fyrhjuling och smidighet som en trehjuling. De stora svängbara hjulen fram gör det dessutom lättare att ta sig fram på tuffare underlag.

Vagn för tvillingar och syskon

Eftersom hjulen har stor betydelse för stabiliteten, är det något du måste tänka lite extra på när du väljer antalet hjul på en syskon- eller tvillingvagn. Med två barn blir vagnen tyngre att köra och desto viktigare är det då att den är stabil. Väljer du tre hjul är det viktigt att testa att vagnen känns trygg och inte lätt välter. Fyra hjul är fortfarande tryggast, men här kan du välja att de främre hjulen är svängbara, vilket gör den mer lätt manövrerad. På www.tvillingvagn.nu hittar du många barnvagnar av modellen syskon- eller tvillingvagn. Med tre eller fura hjul, valet är ditt!

© 2021 The Style Manor

Tema av Anders Norén