The Style Manor

Smycken

Diamonds are a girl’s best friends! Många tjejer gillar diamantsmycken, och diamanter ger verkligen en lyxig känsla. Men diamant är ett ganska dyrt material och därför bör du vara noggrann och uppmärksam när du handlar diamantsmycken så att du inte blir lurad. Det finns några punkter som är värda att komma ihåg och tänka på när du ska köpa dina diamanter.

 

Ska du handla smycken så rekommenderar vi webbutiken Smycken för alla. De har i och för sig inte några diamantsmycken, men är du intresserad av rena gold- eller silversmycken så finns det i brett sortiment.

Kom ihåg de fyra c:na – carat, colour, clarity och cut som på svenska betyder vikt, färg, klarhet och slipning. Diamanters vikt mäts i carat men priset per carat blir dyrare ju större diamanterna är eftersom stora diamanter är ovanligare än små. Därför har det blivit vanligt att i smycken placera många små diamanter bredvid varandra så att ser ut som en stor diamanter för att priset ska bli billigare.

Diamanter finns i många olika färger och de riktigt dyra diamanterna är till exempel blå, rosa, lila, klargula och röda, men de är så dyra så de används sällan i smycken. De vanligaste diamanterna till smycken är vita och gula/bruna där de vita diamanterna är dyrare än de gula/bruna men båda sorterna är lika äkta så välj den färger du tycker är finast, och som kanske din plånbok tillåter.

Klarheten har att göra med sprickor och deformeringar, och om diamanten har dålig klarhet så kan de påverka både kvalitén och briljansen på den. Klarheten går inte att se med blotta ögat utan förstoring behövs användas. Vill du ha en stor diamantring så kan det vara en idé att köpa en med sämre klarhet eftersom de brukar vara billigare, men kom då ihåg att den håller sämre kvalitet.

Slipningen på diamanterna i dina smycken har betydelse i den bemärkelse att ju bättre den är gjord desto bättre speglas ljuset ut. Vilken typ av slipning spelar däremot mindre roll. Ju sämre kvalitet på slipningen desto billigare kommer den att vara.

© 2021 The Style Manor

Tema av Anders Norén