The Style Manor

Jumpsuit – det sköna plagget som passar till alla tillfällen

Det finns sköna kläder som lämpar sig för mys i hemmet, men som dessutom håller stilen i offentlig miljö. Ett exempel på detta, och som de senaste åren ökat i popularitet, är plagget jumpsuit. Dessa går att hitta på vissa modevaruhus i landet, men det finns också modesajter som specialiserar sig på just detta plagg. De sistnämnda erbjuder därmed ett bekvämare sätt att handla online, och kanske enklare.

Härstammar från fallskärmshoppning

Namnet kan orsaka lättare förvirring. Hoppdräkt? Klädesplagget härstammar faktiskt från just fallskärmshoppning, där behovet av en heltäckande och vindtät skyddsdräkt var stort. Allt eftersom plagget vandrat vidare till modemarknaden har det övergått från praktiskt funktionsplagg till något mysigt, bekvämt och snyggt. Det är dock fortfarande lätt att hoppa in i, vilket är grundtanken.

Passar till alla tillfällen

En jumpsuit kombinerar det bästa av två världar. Dels är den mysig och bekväm, men den är också snygg och kan med fördel användas offentligt. Många använder den som vardagsplagg på jobbet, i skolan eller på shoppingrundan. Plagget är även populärt för barn och ungdomar och det finns otroligt många olika varianter att välja mellan.

Eftersom det finns en sådan riklig mångfald av märken, stilar och olika material, kan en jumpsuit bäras till vilket tillfälle som helst. Det finns luftiga varianter till den varma sommardagen, stiliga modeller till arbetsplatsen och tåliga typer till mer fysiska aktiviteter utomhus.

Ibland svårt att hitta rätt modell

Om jumpsuit skrivs in i Googles sökfält dyker det upp ungefär 235 miljoner träffar. Det finns med andra ord ett överflöd av olika länkar till modeföretag och sajter som vill sälja. Tyvärr är det inte alltid jumpsuits som dyker upp, eftersom klänningar, byxdressar och underkläder också visas i resultatlistan. Ett alternativ är därför att jämföra modeller och butiker via jämförelsesidor som enbart presenterar modellerna i form av mysdressar.

Kan användas av kvinnor, män och barn

Jumpsuits finns för alla kön och åldrar. För kvinnor är det ofta en mysoverall eller en dressliknande one piece, för män en större mysoverall och för barn en praktisk och varm overall. Överlag är plagget mest riktat till kvinnor, vilka har det största utbudet att välja ur.

Slutligen kan det förtydligas att jumpsuit som namn ofta blandas ihop med playsuit, som vanligen har kortare ben och armar än den förstnämnda. En jumpsuit är alltså något varmare och täcker mer av kroppen.

© 2023 The Style Manor

Tema av Anders Norén